Érzelmek,tapasztalatok,gondolatok

Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, és az igaz szavak nem mindig szépek...

Rongybabák

Máig érthetetlen számomra, hogy vajon mi sarkal minket arra, hogy idejekorán elveszítsük azt a kincset, ami meghatározza női mivoltunkat. Legtöbb esetben sajnos nem érezzük a dolog fontosságát.

Az egy dolog, hogy az embert a kíváncsiság vezérli, de az, hogy saját gyengeségünk miatt nem tudunk nemet mondani?

Viszont ha beadjuk derekunkat, akkor számolni kell azzal, hogy miután a srác könnyűszerrel megszerezte, amit akart, magasról tesz majd a fejünkre, sőt még az is benne, hogy meg is aláz. Haveroknak simán elmesélheti a legkisebb részletekig a dolgokat és hidd el nem az irántad érzett tiszteletből,  vagy esetleg szerelemből.

Miért tisztelne? Pillanatok alatt megszerezte, amit akart. Nem szerelmes, hiszen ennyi idő alatt gyakorlatilag semmilyen kötelék nem tud kialakulni. Ne vicceljünk, az akár hónapok kérdése is lehet( személyiségtől függ) mire a srácban valami  mélyebb érzelem jellegű szikra gerjed, és ez a lány részéről is igaz. Térjünk viszont vissza oda, hogy mégis megtörtént a dolog.

Rózsaszín ködben fulladozva magabiztosnak érezzük magunkat, egy rövid ideig. Srác szemében ennek a dolognak nincs túl sok  jelentősége. Onnantól kezdve megvagyunk lőve, nem értjük a helyzetet: ,,Hiszen odaadtam magam neki”- gondoljuk. Hát pont ez volt a baj. Utána meg csodálkozunk, hogy rossz viccnek néznek.


Persze, amikor már sokadjára használják ki a bizalmunkat, akkor nem csodálkozom, hogy inkább az egy éjszakás kalandokat, barátság extrákkal-t választjuk, hogy ,,igényeinknek" eleget tegyünk, az ,,érzelmi fertőt” meg inkább kihagyjuk. De ez gyávaság és kényelmesség. Srácok, ti pedig nehogy azt higgyétek, hogy ezek után szenvedünk vagy ilyesmi. Sok csaj pont ugyanennyit vár tőled, mint te tőlük. ,,Gyors menet, aztán szevasz!”

Megoldás ez?

Ezáltal a fiúk körében elterjed, hogy a legtöbb lány egyszerű és közönséges. Hiába próbáljuk esetleg ezzel büntetni a férfiakat, igazából ,,visszanyal a fagyi”, mert magunkkal szúrunk ki.

Az érzelmek és a testiség kényes dolgok. Apránként kell adagolni őket, ami rengeteg erőfeszítést és kitartást vesz igénybe, de ha igazán akarjuk véghez lehet vinni. Alkalom adtán el-el ejteni egy bíztató megjegyzést, ugyanakkor érzékeltetni vele, hogy ,,apám most elkezdhetsz értem harcolni.” Ha ezeket a lépéseket jól végrehajtjuk a célegyenesben már fej-fej mellett fogunk haladni és együtt érünk be a célba. A párkapcsolat és annak felépítése, akkor a legjobb, hogyha mindkét fél ugyanolyan mértékben kiveszi a részét belőle.

Nem leszünk attól kevesebbek, hogy nemet tudunk mondani egy srácnak. Csak szépen, lassan, kimérten. Van idő! Adjunk időt a dolognak vagy koppanni fogunk, amikor rájövünk, hogy otthagyott, mert már nem volt ,,ránk szüksége.” Elnézést az erős kifejezésért, de különben eldob, mint egy lerágott csontot. Ott állunk majd, mint egy rakás szerencsétlenség és csak az önsajnálat marad sovány vigaszként.

Hogy akarunk majd visszaemlékezni? ,,Valami jöttment, már nem is emlékszem a nevére…?” Inkább várjunk, amíg  úgy érezzük, hogy most van itt az ideje a teljes testi-lelki átadásnak. Kedvesen, megértően várnia kell a partnerünknek arra, hogy lelkileg készen álljunk. Nem kell megijednünk, hogy elhagy. Mondjuk csak ki. Ne féljünk kimondani azt, hogy ,, put some ice on it, man!”

Ezek után úgy dolgozza fel az információt, ahogy akarja. Ha tényleg fontosak vagyunk neki, akkor szépen leül az ülőgumójára és vár, vagy le is út fel is út. Jobban járunk, ha időben kiderítjük, hogy nem egy riherongy-e a gyerek és egyáltalán érdemes-e vele felépíteni egy kapcsolatot.

Ha ezt véghez visszük, akkor emelt fővel, büszkén mosolyogva sétálhatunk végig a napsütötte utcán, egy sajnálkozó szomorú pillantást vetve a szembejövő fáradt lányra, aki a tegnap esti buli ruhájában, piszkosan és álmosan megy el melletted az élet kitaposott, szégyenteljes útján.

10 jó tanács, ha külföldre mész

Életünkben sokszor bekövetkezik olyan változás, amit nem feltétlenül terveztünk. Egyszerűen úgy alakul és lassan tudatosul bennünk, hogy ezt az akadályt valahogy meg kell ugranunk és ki kell belőle hoznunk a legjobbat.

Az alábbi pontokban összegyűjtöttem 10 FONTOS tudnivalót, amit érdemes megfogadnunk, ha hosszabb időre külföldre költözünk:

  1. Önismeret! Jussunk dűlőre személyiségünkkel, és tisztázzuk magunkban: Milyen emberek vagyunk/leszünk. Hogy fogunk viselkedni és mit fogunk képviselni, mert tiszta lappal indulunk. Senki sem tud a múltunkról, amit látnak belőlünk az alapján fognak véleményt alkotni rólunk.
  2. Lehetőségek! Új ország, új szokások, új társaság!  Fontos, hogy nyitottak legyünk az újdonságokra.
  3. Kiváncsiság! Legyünk természetünkből  fakadóan kiváncsiak és igyekezzünk pozitívan felfogni azt, hogy  az adott országban, bizonyos dolgok esetleg máshogy működnek.
  4. Alkalmazkodás! Fontos, hogy megfigyeljük a ,,bennszülöttek" viselkedését és cselekedeit, mert az ebből begyűjtött tapasztalataink iszonyú sokat segíthetnek, ha később esetleg egyedül kell boldogulnunk valahol.
  5. Barátságosság! Ha ellenségesek vagyunk, örökre fölényeskedő ,,idegenek” maradunk.
  6. Nyelvtudás! Az sem egy utolsó dolog ha beszélünk egy-két idegen nyelven, de ha nem, az se baj. Valahol el kell kezdeni, nem igaz?:)
  7. Kultúra! Legyünk tisztában az adott ország történelmével, hagyományaival és nem utolsó sorban legkedveltebb ételeivel. Ilyen módon belophatjuk magunkat a szívükbe és csökkenthetjük a felénk táplált ,,idegenérzetetüket.”
  8. Önbizalom, magabiztosság! NE hagyjuk magunkat! Nem szerethet mindenki. Mindig lesznek olyan emberek, akik nem kedvelnek. De ha bánt valaki, álljunk ki magunkért! Ha megvédjük magunkat tiszteletet vívhatunk ki.
  9. Kapcsolatok kiépítése! Hozzánk hasonló humorú és stílusú emberekkel kezdjünk el barátkozni, akik bevezetnek a társadalmi éledbe, így lehetőségünk nyílik részt venni bulikon és egyéb összejöveteleken.
  10. Óvatosság, ravaszság! Legyünk résen! Ha külföldiként jobbak vagyunk  valamiben vagy akár  több mindenben, mint néhány osztálytársunk/munkatársunk, akkor féltékenységből megpróbálhatnak keresztbe tenni nekünk. Őrizzük meg a hidegvérünket és simítsuk el a konfliktust humorral, hogy NE járassuk le magunkat és a rosszakaró(i)nkat, ily módon hatástalanítsuk.

Tengernyi veszély

Vérünkben van a rossz dolgok melletti döntés. Hiába tudjuk sokszor nagyon jól, mi lenne a helyes, egyszerűen vonz és csak vonz a  rosszabb, de izgalmasabb döntés. Miért ilyen a természetünk? Egyre többször észrevesszük magunkon, hogy inkább a veszélyeset választjuk a biztonságos helyett?

Normális esetben csak egy bizonyos határig.


Ezért nagyon fontos, hogy az ember ismerje önmagát és magabiztosan meg tudja ítélni, hogy hol, az a bizonyos határ, amit nem léphet át. Ha érezzük ezeket a határokat, akkor nem keveredhetünk olyan bajba, amit később nagyon megbánhatunk. Ez viszont csak a nagyon erős személyiségű és nehezen befolyásolható embereknek sikerül. Ha nincsenek elveink, erkölcsünk csak sodródunk az árral, és teljesen mindegy, hogy éppen milyen módon szégyenítjük meg  magunkat.

Ha nem tudjuk kik vagyunk, ha nem vagyunk tisztában azzal, mit képviselünk vagy képviselni szeretnénk az életünkben, akkor igazából teljesen mindegy, hogy hogy élünk, hogy hogy építjük fel a jelenünket és jövőnket vagy éppen a (pár)kapcsolatunkat. Ha mindig csak sodródnuk az árral, akkor ,,moszatok” leszünk a tengerben. Manapság már akkora az társadalmi nyomás, hogyha nem vigyázunk ugyanolyan tömegember lesz belőlünk, mint sokan a  körülöttünk  lévők közül. Ha nincs öntudatunk, ha nem válaljuk fel azt, akik vagyunk, az csakis, azt bizonyítja, hogy bizony bekebelezett a nagy ,,embertenger" és tovább sodor a többi moszattal együtt a kiismerhetetlen nyílt tengerre.

Bemutatkozás

"Úgy gondolom nincs semmi szégyellnivaló abban, hogy van egy véleményünk és azt megosztjuk a másikkal.Vagy azért, hogy segítsünk vagy éppen azért, hogy mások ne értsenek vele egyet, de hogy elgondolkozzunk saját értékrendünkön és képesek legyünk saját véleményt alkotni."

Keress rá Facebook oldalamra,ha szeretnél elsőként értesülni a friss cikkekről!
facebook.com/pages/Bobo95-blog/690203494347304?fref=ts"
instagram:BOBO9503"

Feedek
Megosztás