Mókás évszak a tavasz. Kirajzanak az emberek, mint egy hatalmas hangyabolyból, az élelemért kirajzó hangyák. Virágzanak a fák, döngicsélnek a méhecskék, zöldellik a fű, nyílnak a virágok, mámorítóan illatozva. Meg sem lehet moccanni a szerelmesen andalgó pároktól, hiszen csak úgy, mint az állatvilágban a tavasz a szerelem és szaporodás időszaka is. Az emberek biológiai órája türelmetlenül ketyeg, társkeresésre buzdítva, azokat akik felébredtek téli álmukból. A hormonok a tavasz beköszöntével rakoncátlankodni kezdenek.

A párokkal együtt előbújnak rejtekhelyükről a szingli csajok is ,,barinőstül” vagy anélkül. Egyesek mielőtt kimerészkedtek elhatározták ,hogy idén tavasszal bizony ,,be kell  csávózni!” Az első nagy megjelenés csak is,  az új tavaszi kollekció tüzetes áttanulmányozásával lehetséges. Egy kihagyhatatlan,  arany keretes, minél nagyobb napszemüveggel. Fel kell ,,szerelkezni” hiszen ki tudja, hányszor kell majd végig sétálni a parkon, hogy valaki horogra akadjon?!

Fiúk, mint tesztoszteron bombák,  csoportosan padoknál ácsorognak . Büszkén feszítenek a szivárvány minden színében tündöklő izompólókban, hogy feltünő, díszített ,,tolazatukkal”  felhívják az arra sétafikáló kis ,,gyöngytyúkok” figyelmét. Az férfi dezodor illat felhő, ami  a parkban lévő padok 50 méteres körzetét beteríti, nem engedi orrunknak, hogy a vaníliás Playboy helyett, mást is érezzünk, ezért önkéntelenül is odafordítjuk fejünket, még akkor is, ha csak azt akarjuk megnézni, ki az a csoport kis majom, akik már nem férnek a bőrükbe. A kedvenc elfoglaltság, természetesen, az arra járó hölgyek, hangos értékelése, éles füttyökkel és megjegyzésekkel. Az értékelés a füttyök mennyiségével függ szorosan össze. Tehát egyszerű a képlet: Minél több fütty, annál jobb nő vagy!;)


Óóó, tavasz, gyönyörű tavasz! A forever alone-okról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen ők levetették ,,téli bundájukat” és hosszú újjú fekete pólójukat lecserélték egy rövidujjú, kevésbé fekete pólóra, hogy a sok rózsaszín, habos szerelmes felhőcskéből ne tűnjenek ki ,olyan erőteljesen. De van ám egy sokkal nagyobb probléma. Vészesen közeleg a fürdőruha szezon, ezért megjelennek a télen felszedett plusz kilókkal küzdő  bátor teremtések, akik iszonyú akaraterővel, tüntetően fújtatva hasítanak el a turbékoló párok mellett.

Az emberek összemosolyognak és a tavasz beköszöntével újra érzik az élet erejét, hatalmasságát és értelmét.  Így a  virágokkal együtt az emberek is kinyílnak. A nagymamák is felélednek és észbe kapnak , hogy vannak unokák, akiket még meg kell tanítaniuk biciklizni. Az életük árán is fent tartják kis unokát az ülésen, és vörös fejjel, de büszkén száguldanak a kacsázó bicikli után. A füvet is ellepik a  szerelmesek, így egy gombostűnyi hely sincs, annak aki esetleg EGYMAGÁBAN olvasni szeretne. A látvány viszont nagyon mókás, ahogy a kis pokrócokon egymás mellett, mint a szardíniák, úgy hevernek.

Amint, az ember a bokrosabb részekre téved, rábukkan a magányosan üldögélő, narancssárga Trabant - szélvédő szemüvegben, ücsörgő  harmincas legénykékre, akik tüzetesen megszemlélik, az arra futó lányok testi adottságait. Lányok, vörös fejjel , kissé zavartan, hirtelen kétszeresére növelik a tempót és gyorsan tova száguldanak. Váltják egymást a futó folyosón a duzmaszkodó, peckesen futó srácok, akik nagyon ,,diszkréten” próbálják érzékeltetni, hogy kihagyhatatlan lehetőségek;)

Igen a tavasz, egy végtelen örömforrás:)